Hurmaava
kuvakirja tunnetulta perhevaikuttajalta


Kirjailija: Salla Salmela

Ihastuttava kirja kaikkien lääkäriä jännittävien lasten tueksi. Kerää talteen kirjasta löytyvät sankarikortit, jotka ilahduttavat jokaista pientä potilasta.

 

Lääkärissäkäynti hermostuttaa lähes jokaista lasta, mutta lapsia ei aina muista valmistella käyntiä varten. Tämän kirjan avulla se onnistuu helposti ja hauskasti. Tarinassa seurataan pientä Sinnaa, joka joutuu korvakivun takia jännittävälle lääkäriasemalle. Loppujen lopuksi reissu ei kuitenkaan ole pelottava, lääkärissä tapahtuu nimittäin tosi kiinnostavia juttuja! 

Kirjaa lukiessa lapset saavat tutustua lääkärin työkaluihin. Samalla tarina rohkaisee pieniä potilaita niitä tilanteita varten, joita monet lapset pelkäävät hurjasti etukäteen. Tarinan riemukkaasti kuvittanut Tiina Konttila on suunnitellut kirjan loppuun hauskat sankarikortit, jotka voi ottaa talteen oman lapsen lääkärikäyntejä varten.

Tulossa syksyllä 2024: uusi kirja

ps: kirja on jotain täysin uudenlaista ja uniikkia <3

tilaa oma kirjasi Tästä:

Kirjan tarina

Minä menen lääkäriin - kaikki mitä haluat tietää

5 kysymystä & vastausta

1. Minkä ikäiselle kirja on suunnattu?

Kirja on suunniteltu 3-5 -vuotiaille lapsille, mutta myös nuoremmat lapset varmasti tykkäävät varsinkin kirjan mahtavasta kuvituksesta ja esineiden/asioiden etsimisestä. Vanhemmat taas puolestaan jännittävät varmasti vielä myös lääkärikäyntejä sekä kirjaa voi olla hauska lukea myös itse! Ei kun kokeilemaan siis.

 


2. Miksi lähdit kirjoittamaan tätä kirjaa?

Lähdettyäni hoitoalalta pieni osa itseäni jäi sille tielle ja kaipuu löytää tämä osa on ollut välillä suurikin. Työ oli kaiken rankkuuden ja välillä kurjuudenkin keskellä merkityksellistä ja itselleni tärkeää. Lähdin etsimään keinoa jolla voisin yhdistää hoitoalan vielä osaksi elämääni ja lasta lääkärikäynnille valmisteleva kirja on täydellinen tapa tähän. Koen, että lapsi sekä vanhemmat saavat tästä kirjasta hyviä neuvoja kotiin sekä sinne lääkärikäyntiinkin.

 


3. Miksi pistämistä/verikoetta ei mainita kirjassa?

Halusin tuoda esille sen ettei perus lääkärikäyntiin välttämättä kuulu verikokeet eikä lapsen tarvitse pelätä, että jokaisella lääkärikäynnillä pistetään. Päähenkilöllä on kirjassa korvatulehdus, joten verikokeita ei tarvita. Lisäksi kirjan sivumäärä oli hyvin rajattu ja halusin mahduttaa kirjaan myös muita oivalluksia ja oppeja lääkärireissulle.

 


4. Miten sairaanhoitajataustasi näkyy kirjassa?

Olen työskennellyt lasten päivystyksessä ja kohdannut lapsia korvatulehduksista punkkien puremiin ja tulipaloista auto-onnettomuuksiin. Oli sairaus/vaiva pieni tai iso, on lapsen pelko usein aina sama. Halusin kirjan avulla välittää lapselle tunnetta siitä kuinka lääkäri on paikka jossa autetaan, tuoda lääkärin välineitä tutuiksi ja turvallisiksi, kertoa mitä kaikkea lääkärissä tapahtuu ja inhimillistää lääkäreitä. Hekin voivat olla jonkun äitejä ja isejä.

 

Halusin myös kirjassa tuoda esiin sitä kuinka vanhempienkin apu on merkityksellinen ja moni vaiva onnistuu parantaa ihan kotikonstein. Aina lääkäriä ei edes tarvita. Vanhempien rooli on myös tärkeä eikä hätääntyneet vanhemmat auta käynnillä vaan usein lietsovat lapsen pelkoa ja jännitystä.

 


5. Miten sankarikortteja käytetään?

Kirjan lopussa on leikattavat sankarikortit lapselle. Ne voi vanhempi ottaa mukaan lääkärikäynnille ja jokaisen suorituksen jälkeen lapsi saa kortin. Meni tilanne miten tahansa, lapsi pärjäsi hienosti. Tämä voi motivoida pientä tsemppaamaan hetkellisesti, kun lääkärikäynnistä tekee leikin. Myös kirjan voi ottaa käynnille mukaan ja odotellessa lukea vielä lapsen kanssa kirjaa. Myös omat lääkäriltä saadut tarrat voi liimata kirjan lopussa olevalle sivulle tai kirjoittaa omia lääkärikäyntejä päivämäärineen sivulle (esim. jos lapsella on korvatulehduskierre ja käyntejä on kertynyt useita monissa paikoissa), jotta kaikki löytyy samojen kansien alta ja on lääkärin luona mukana.